Haberler

≡

Atık Yönetiminde İş Güvenliği

Doğru ve güvenilir uygulamalar yapan Endüstriyel Atık Yönetim Tesislerinin geri dönüşüm ve geri kazanım faliyetleri ile çevre ve ekonomiye katkısı yadsınamaz ölçüdedir.

Tüm bu faaliyetleri sağlarken, yapılan işin doğası gereği İyi İş Güvenliği Uygulamalarının Atık Yönetim Tesisleri için özel bir önemi bulunmaktadır.   

Süreko Atık Yönetimi olarak 110.000 m2 alan içinde yıllık 50.000 ton mekanik atık işleme kapasitesine sahip tesisimizin tüm alanlarında İş Güvenliğini en üst düzeyde tutmaya özen göstermekte, insan hayatının  bizler için ne kadar değerli olduğunu  “Önce Sağlık” sloganı ile çalışanlarımıza benimsetip tüm çalışmalarımızı bu yolda sürdürdürmekteyiz.

Web sitemizden ve sosyal medyadan da daha önce duyurusunu yapmış olduğumuz Covid 19 önlemlerimizin yanında İş güvenliği kıyafetlerinin (gözlük, eldiven, tulum vb.) kullanımına ve günlük olarak değiştirilmesine de ekstra özen göstermekteyiz.

Her bir ünite için ayrı belirlenmiş olan 15 kişilik Risk Analizi ekibimizle düzenli toplantılar yaparak tüm riskleri minimize etmeye çalışmakta, çalışanlarımızın görüşleri bizler için değerlidir ilkesiyle personellerimizin ulaşabileceği yerlere Öneri-Şikayet kutuları yerleştirerek  çalışmalara katkıda bulunmalarını sağlamaktayız.

Tüm bu çalışmaların sonucunda  önlem alınması gereken riskleri ve yol haritasını belirlemekteyiz.

Risk analizi çalışmalarımıza eş zamanlı olarak; kanun ve yönetmeliklerin gereklilikleri doğrultusunda periyodik kontroleri, iş hijyeni ölçümleri, zorunlu ve mesleki eğitimleri, acil durum tatbikatları ve sağlık kontrollerini de dahil ederek iş güvenliğini en üst düzeyde tutmak için özen göstermekteyiz.

Çalışanlarımıza gösterdiğimiz bu özeni tesisimizde çalışacak taşeron firmalardadan beklemekte ve asgari ISG mevzuatlarını sağlatarak işe başlamalarını sağlamaktayız.  

Tesisimizde 16 farklı iş ekipmanı için periyodik kontrol, 9 farklı alanda iş hijyeni ölçümleri (titreşim, gürültü, aydınlatma...), tüm çalışanların yaptığı işe özel sağlık kontrolleri, mevzuatın şart koştuğu eğitimler dışında çalışanlarımıza faydası olabileceğini düşündüğümüz eğitimler vermekte ve ilave çalışmalar yürütmekteyiz. Tüm bu çalışmalarımızın sürekliliğini ve resmiyetini ISO 18001 ile belgelendirmiş bulunmaktayız.

Süreko Atık Yönetimi olarak, insan hayatından daha önemli hiç bir şeyin olmadığını göz önünde bulundurarak benzer uygulamaların sektörde yaygınlaşarak uygulandığını görmeyi temenni ederiz.

Yasemin Karadiş

Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Mühendisi

atık_yonetiminde_iş_guvenliği

30 Kasım 2020 Pazartesi

Tüm Haberler