Haberler

≡

Covid 19 ‘un Türkiye’de Üretime Etkisi

Risk değerleme kurumları tarafından yapılan araştırmalar ve deneyimlerimiz bize Covid-19 salgın sürecinden etkilenmeden çıkacak neredeyse hiçbir sektör olmadığını gösteriyor. Öncelikli olarak ulaştırma, otomotiv, elektronik sektörlerinde düşüşü işaret etmekle birlikte piyasalarda yaşanan belirsizlik ve ilgili sektörlerle bağlantılı diğer sektörler de  dalga etkisi ile pandemi sürecinden oldukça negatif etkilenmiş durumda.  

Üretimin yavaşlaması veya durmasının yanında, üretim kalitesinin düşmesi, tedarik zincirlerinin bozulması ve üretilen mala talebin azalması gibi Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana tüm sektörler çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldılar.

Türkiye’de üretim yapan tüm sektörlere hizmet veren  Süreko Atık Yönetimi olarak, Mart ayı sonu itibari ile üretimde dolayısı ile atık miktarında yaşanan düşüşün Mayıs ayı itibari ile bir toparlanma gösterdiğini görüyoruz.

EY’nin (Ernst & Young) 22. Global Sermaye Güven Barometresi’ne göre; iş dünyası liderleri Covid-19’un küresel ekonomi üzerinde ciddi etkileri olacağını düşünmekle birlikte, kriz sonrası ekonomik toparlanmaya yönelik planlarında birleşme ve satın alma faaliyetlerinin dönüşümde önemli bir paya sahip olacağına işaret ediyor.

Her ne kadar salgının kısa vadeli olumsuz etkileri olsa da salgın, endüstrinin bütün unsurlarını, müşteri deneyiminin nasıl iyileştirileceğine yönelik proaktif olarak düşünmeye ve endüstri içinde dayanışmanın geliştirilmesine de yönlendiriyor. Üretime ve satışa dönük işbirliğini güçlendirme; tedarik zinciri esnekliğini iyileştirme ve piyasadaki belirsizliğe karşın Arz-talep dengesinin esnek olarak ayarlanması önem kazanıyor.  Bu süreçte edinilen deneyimler ve alınan derslerle birlikte Türkiye endüstrisinin daha da olgunlaşarak bu durumun üstesinden geleceğini umuyoruz.

covid__19_‘un_turkiyede_uretime_etkisi__

7 Temmuz 2020 Salı

Tüm Haberler