Haberler

≡

Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi'nin 7.'si gerçekleşti

20.10.2015, Salı

7. Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi Bu Yıl Gaziantep’teydi

Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi (KAKAD) ve Kriton Curi Çevre Vakfı’nın her sene farklı bir üniversitenin işbirliği ile düzenlediği Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi’nin (UKAY), 7.’si bu sene Gaziantep Üniversite (GAÜN) ile düzenlendi. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’un Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde açılış konuşmasını yaptığı kongre; 14-16 Ekim tarihlerinde gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsoru olduğu kongrenin sponsorları arasında,  Süreko ve Hereko markalarıyla beraber Recydia A.Ş. de vardı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ulusal Katı Atık Yönetim Kongresi’nde yer alan Recydia A.Ş., konunun uzmanı personeliyle kongreye yaptığı sunumlar ve verdiği bilgilerle katkı sağladı. Atık yönetimi söz konusu olunca ülkemizde  hatırı sayılır yol kateden Süreko A.Ş.’nin Çevre ve Kalite Şefi Özge Erbulundu kongrenin 2. gününde ‘’Evsel Atıkların Bertaraf Yöntemleri İçerisinde Biyokurutma Teknolojisinin Yeri ve Önemi’’ konulu sunumu paylaştı. Özellikle evlerden toplanan atıklarda ilaç, hayvansal gıdalar, piller vb. tehlikeli atıkların olabileceği öngörüldüğünde; kompost yöntemi sonucunda oluşan kompostun içeriğinde ortaya çıkacak ağır metallere karşı daha güvenli bir ön işlem yöntemi olarak biyokurutma işleminin tercih edildiğini belirten Erbulundu, biyokurutma işleminin düzenli depolama sahasına gönderilecek atık miktarı, geri dönüşüm hedefleri ve enerji hedefleri açısından tercih edilen bir proje olduğuna değindi.

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra üniversite ve belediyelerin de yoğun ilgi gösterdiği kongrede, sektörün gelişimi de ayrıca tartışıldı. 

ulusal_katı_atık_yonetimi_kongresinin_7si_gercekleşti

20 Ekim 2015 Salı

Tüm Haberler