Haberler

≡

Bangladeş Heyeti gemi geri dönüşümü için Süreko’daydı

19.11.2015, Perşembe

Gemi Geri Dönüşümü’ndeki AB standartları Asya’nın Gözünü Türkiye’ye Çevirdi

Avrupa Birliği’nin  gemilerin sadece  "çevre ve iş sağlığı açısından istenilen yükümlülükleri yerine getiren ülkelerde sökülmesi" kararı neticesinde Asya ülkeleri gözlerini; AB’nin çevre  standartlarını karşılayan tek akredite tesislere sahip olan  Türkiye’ye çevirdi.

Çeşitli Asya ülkelerinden gelen heyetler; Türkiye’de gemi geri dönüşümü konusunda teknik bilgiler almak ve yerinde gözlem yapmak üzere  Türkiye’deki geri dönüşüm tesislerini gezmeye başladılar.

Süreko Bangladeş Heyeti’ni Ağırladı

Ege’nin ilk entegre endüstriyel atık ve bertaraf tesisi olan Süreko A.Ş. bu çerçevede geçtiğimiz hafta Bangladeş’ten gelen ve Çevre Bakanlığı Çevre Yönetimi Endüstriyel Atık Şubesi  ve Bangladeş Endüstri ile Çevre ve Denizcilik Bakanlıklarının yanı sıra ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 13 kişilik bir heyeti Manisa’nın Kula ilçesindeki tesisinde ağırladı. Endüstriyel atık geri dönüşüm prosesleriyle ilgili yerinde bilgi alan heyete; Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Müdürü Mustafa Eryurt;  geri dönüşüm tesislerinin işleyişi, ekipmanları, mevzuata göre uygulanan atık yönetimi, ve projeler hakkında bilgiler içeren bir sunum yaptı.

Geri dönüşüm ünitelerinin tek tek gezildiği ve söküm çalışmalarının işleyişine yönelik bilgilerin alındığı teknik geziye;  T.C. Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı,  T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve  BASEL sözleşmesine taraf olan çeşitli ülkelerin temsilcileri de gözlemci olarak katıldı. 

Gezinin sonunda aldığı bilgiler ve yaptığı gözlemlerle gemi geri dönüşümü hakkında detaylı bilgi edinen heyet ile Süreko ekibi hatıra fotoğrafı çektirdi.

bangladeş_heyeti_gemi_geri_donuşumu_icin_surekodaydı

30 Ekim 2015 Cuma

Tüm Haberler