Haberler

≡

Menderes'te Öğrencilere Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimi

15.06.2016, Çarşamba

SÜREKO tarafından, "Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında 8 Haziran ‘da İzmir Menderes Gazi İlkokulu’nda eğitim gören ilkokul çocuklarının geri dönüşüme olan ilgisini artırmak ve daha başlangıçta bilinlendirme amacıyla ambalaj atıkları, çevre ve geri dönüşüm konusunda eğitim semineri verildi .

Süreko Atık Yönetimi A.Ş. firması Çevre ve Kalite Şefi Özge Erbulundu ve Pazarlama Uzmanı Evren Pehlivan’ın katılımı ile gerçekleşen eğitimde Menderes Gazi İlkokulu öğrencilerine ambalaj atıklarının geri dönüşümü anlatıldı.

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği eğitimde kendilerine çevre ile ilgili eğitici ve bilinçlendirici kitapçıklar verilerek yoğun ve heyecanlı soruları cevaplandı.

‘Doğal kaynakların korunması ve ekonomiye de katkı sağlaması amacıyla ambalaj atıklarının çöplerden ayrıştırılarak ambalaj atığı konteynerlerına atılmasının önemi ve bu atıkların geri dönüştürülmesiyle ülkemizin doğal kaynaklarının da korunmuş olduğu ‘ anlatıldı.

Menderes Gazi İlkokulu müdürü Halis Felek BİRSİN ‘Çocularımızda geri dönüşüm ve çevre bilincinin daha iyi oluşması için bu gibi eğitimlerin kendilerine ve geleceğimize saylayacağı fayda ile ilgili ‘ düşüncelerini belirterek Süreko A.Ş. ‘ye bu konudaki katkılarından ötürü okul adına teşekkürlerini iletti.

Öğrencilerin kendi topladıkları ve sınıfta biriktirdikleri ambalaj atıkları ve mavi kapaklar firma tarafından teslim alınmış olup eğitim sonunda öğrencilere verilen teşekkür belgeleri ve Süreko Şapkaları ile fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

mendereste_oğrencilere_geri_donuşum_ve_cevre_eğitimi

15 Haziran 2016 Çarşamba

Tüm Haberler