Haberler

≡

Süreko, 2017 Yılında 13 Bin Ton Alternatif Yakıt Üretti

Cementir Holding’e bağlı Recydia Atık Yönetimi Grubu bünyesinde faaliyet gösteren firma, bu yıl Manisa Kula’daki fabrikalarında alternatif yakıt üretimini yüzde 100 artırarak 10 ton/saat kapasitesine ulaştı. 2017 yılında 13 bin ton alternatif yakıt ürettiklerini söyleyen Recydia Genel Müdürü Enrico Friz, “Yüksek değerli atığın ve geri kazanılmış alternatif yakıtın oranı geçmiş yıllara göre artış gösterdi. Bu son derece önemli. Zira geri kazanılan her atık ve alternatif yakıt olarak kazanılan malzeme, daha az fosil yakıt kullanımı, daha az karbon emisyonu ve daha az kirlilik çeşidi anlamına geliyor. Bunun çevreye yaptığı pozitif etki her gün biraz daha önem kazanıyor” dedi.

Geri kazanım ve kazanılan malzemelerin kullanımı konusuna ilginin sürekli arttığını vurgulayan Enrico Friz, bu kapsamda Kula’da faaliyet gösteren Süreko fabrikalarında saatte 10 ton RDF üretebilecek hale geldiklerini açıkladı. Ayrıca 2018’de tehlikeli atık lojistik hizmetlerini, filolarına tehlikeli atık taşıma lisanslı yeni araçlar ekleyerek daha da güçlendirdikleri bilgisini paylaşan Friz, “Bunun yanında hizmetlerimiz arasına saha yönetimini de ekleyerek müşterilerimize sahalarında atık yönetimi için uzman personel ve ekipman desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

Recydia bünyesindeki diğer şirketleri olan Hereko’nun ise evsel atık ya da belediye atıkları olarak adlandırılan malzemelerin geri kazanım veya bertaraf edilmesiyle ilgili olarak İstanbul’da Kömürcüoda yakınlarında faaliyetini sürdürdüğüne değinen Enrico Friz, Hereko’da yıllık olarak 30 bin ton civarında evsel atıktan türetilmiş alternatif yakıt (SRF) üretildiğini sözlerine ekledi.

sureko_2017_yılında_13_bin_ton_alternatif_yakıt_uretti

28 Mayıs 2018 Pazartesi

Tüm Haberler